Veerkracht
Veerkracht
Veerkracht
Veerkracht
St. Maartenszee heeft een rijkdom aan natuur die een groot aantrekkingskracht heeft op het toerisme.

Mijn ontwerp heeft alle facetten van deze rijke omgeving in zich. De zee, duinen, de aantrekkingskracht van de bollenteelt, groeien en bloeien, het groen van Het Wildrijk en Het Zwanenwater, de windmolens. Maar ook de meeuwen, het surfen, kiten, de vrijheid die je voelt als je in deze omgeving rijdt of als je er je vakantie gaat door- brengen....kortom hier kun je je vrij voelen en VRIJ ZIJN.

Dit ontwerp is een krachtig en toegankelijk beeld dat van de ene kant gelijk zichtbaar en helder laat zien wat het voorstelt maar het werk heeft ook een gelaagdheid waardoor de toeschouwer ruimte krijgt om te interpreteren en tot de verbeelding te laten spreken. Het werk geeft identiteit en betekenis aan de plek en maakt de omgeving uniek.

Mijn ontwerp omvat alle waarden van de opdrachtomschrijving. Het werk is specifiek en dus uniek ontworpen voor deze plek, omdat het werk van verre te zien zal zijn vormt het een baken, een landmark en geeft daardoor meerwaarde aan het dorp. Door de verschillende aanknopingspunten en associatielijnen in vorm en betekenis, is het ook in bredere zin een herkenningspunt en op meerdere manieren te interpreteren.

Het werk vertelt poëtisch het verhaal van deze omgeving zonder letterlijk of ‘voor de hand liggend’ te zijn.
Veerkracht
Veerkracht