windkracht


Opdrachtomschrijving: Ontwerp een kunsttoepassing voor het Landschapspark Borsele. Het werk moet aansluiten bij het park en zal een herkenbaar punt zijn dat van enige afstand te zien is. Het werk moet ook uitnodigen om foto's van te maken.

Gebiedsonderzoek: Als ik door het Zeeuwse landschap rijd en als ik op de website van het landschapspark kijk, is er één gemene deler en dat is energie. Energie in elke vorm. Het wordt er opgewekt, opgeslagen, opgesnoven en het park biedt ook heel veel mogelijkheden om energie van te krijgen of juist te verbranden. De slogan van het park luidt dan ook niet voor niets Landschapspark Borsele geeft je energie!

Omschrijving Ontwerp: Energie geven en krijgen is het startpunt in mijn ontwerp geweest. Ik ben op zoek gegaan naar een symbool dat zowel de energiegevers in het Zeeuwse landschap en ook het plezier, de energieopwekker Landschapspark Borsele omvat en samenbrengt. Het speelblaasmolentje roept herinneringen op van plezier en van vrij zijn. Het windmolentje zal ca. 7 meter hoog worden, is van ver te zien en draait mee met de wind. Om je een foto van het werk te laten maken zal er op de grond ook iets moeten zijn wat de interactie met het werk uitdaagt: een blazend peutermeisje van 3.50 meter hoog. Samen met haar blaas je mee om het molentje te laten draaien en verleidt ze jou er toe om foto’s te maken. Het peutertje staat voor nieuw, vernieuwing, groei en levenslust.

In opdracht van Gemeente Borsele en Landschapspark Borsele.
Landschapspark Borsele
Heinkenszand